SKIP_TO_CONTENT

De ondernemers

De ondernemers

Oscar Buse en Peter Martin kennen elkaar al jaren van een Linux gebruikersgroep die zij maandelijks in Nijmegen organiseren. Door de anti-Corona maatregelen kunnen de fysieke gebruikersgroep bijeenkomsten niet doorgaan. Daarom zochten ze een veilige en privacy vriendelijke manier om de bijeenkomst op afstand door te kunnen laten gaan.

De ondernemers zijn beiden enthousiaste open source software gebruikers. Bij open source software is de interne werking inzichtelijk en heb je alle vrijheid om aanpassingen te doen. Het was niet zo vreemd dat ze bij hun zoektocht naar veilige video vergadersoftware uitkwamen op een open source systeem genaamd BigBlueButton.

Oscar is sinds hij in aanraking kwam met Linux in 1994 alleen maar enthousiaster geworden. Het duurde dan ook niet lang toen hij in 1997 zijn eigen bedrijf "KwaLinux Trainingen" oprichtte om zijn kennis over Linux en Open Source te delen. Ook als mede-organisator van linuxnijmegen.nl zet Oscar zich hiervoor in.

Daarnaast zit hij regelmatig bij grote bedrijven aan de Linux knoppen wat betreft systeembeheer en ontwikkeling.  Met zijn kennis helpt Oscar mee met de veilige en goede opzet van de diensten van Veilig Samenwerken.

Naast deze hobby sport en reist Oscar graag en woont hij naar volle tevredenheid in het mooie centrum van Nijmegen.

Peter is dol op de vrijheid en mogelijkheden die open source-software biedt, evenals het delen van kennis. Hij is sinds 2005 actief in de internationale Joomla-community: eerst als een gewone forumgebruiker en later als Global Moderator op het Joomla-forum. In het verleden was hij actief in het Community Leadership Team, Operations Department Coordinator, Joomla Raad van Bestuur en Google Summer of Code mentor. In Nederland helpt hij met het organiseren van Joomla Pizza Bugs en Fun-evenementen, en de Nederlandse Joomla Developers-groep.

Sinds 2005 ondersteunt Peter met zijn eigen bedrijf db8.nl  bedrijven en organisaties met Joomla-implementaties, ondersteuning en maatwerk programmeren van Joomla extensies.

Veilig Samenwerken

Adres

v1d30
Keizer Karelplein 32 Q
6511 NH Nijmegen
Nederland

Contact

Tijdens kantooruren
(9:00 - 17:00 uur UTC+1)

06 - 44 214 500 (Peter)

© Veilig Samenwerken. All rights reserved.
Website by db8.nl.